FOTOPRESENTATIE MET LIVE MUZIEK: SOUND ESSENCE OF NATURE

Sound Essence of Nature

Presentatie van Natuurfoto’s met Live Muziek

Zondag 5 november 2017 – 14:00 – 16:00

soundofessence

Sound Essence of Nature is het beste te omschrijven als een natuurfotoshow-concert, een
symbiose tussen Nectar en Leven in verwondering.

Het concert ontvouwt zich vanuit een fijnbesnaarde afstemming van de drie uitvoerende musici van Nectar op de poëtische natuurbeelden uit de fotoshow Levenslicht.

Jacqueline, Nicole en Percusiem spelen musicale improvisaties die telkens weer verrassend zijn. Ze musiceren vanuit innerlijke Stilte; het ene moment energiek en beweeglijk, het andere moment verstillend, ruimte gevend en meditatief. Zij bespelen diverse instrumenten, zoals electronische piano, orgel, snaarinstrumenten (swaramandala en nada tarangini), klankbuizen en klankschalen, diverse percussie-instrumenten en (alt)dwarsfluit.

Natuurfotograaf Ronald geeft met zijn fotoshow Levenslicht, lofzang op de mikrokos’mos’  een inkijkje in de magische, haast surrealistische lichtwereld van de mossen. Het licht in zijn beelden varieert van dreigend, onheilspellend en overdonderend  tot fragiel, lentezacht en hemels. Mossen vormen de natuurlijke figuranten. Levenslicht laat naast de lichtwereld van de mossen ook zeven sferen zien. Zo neemt Levenslicht je mee in een verrassende, ongekende en soms overweldigende reis waarin het kleine de schoonheid van het grootse mag raken.

 

nectar-zeistIn Sound Essence of Nature dringen Jacqueline, Nicole, Percusiem en Ronald gezamenlijk zo diep door in de manifeste natuur dat de vertrouwde vormen en beelden lijken te verdwijnen. Alle associaties vallen weg: er zijn geen bekende melodielijnen, ritmes en composities meer. Zo ontsluiten zij de essentie die in de natuur besloten ligt. Zij raken aan deze essentie via beeld en muziek, via licht trilling en klank. ‘Sound’ kunnen we hierbij begrijpen als klank, als geluid, maar ook als betrouwbaar, solide, deugdelijk. Sound staat voor al wat wezenlijk, voedend en inspirerend is.


Dat we in klank en beeld samen een verrassende reis mogen maken…

Datum: zondag 5 november 2017
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Yogacentrum Stilte in beweging – Verdistraat 87 Oss
Kosten: € 18,-
Te bestellen via de website, klik hier 

Zie hierbij foto’s en een filmpje met een impressie van het werk van Ronald Peeters en een interview met hem door RTV Baarn.

Listen to the wind, it talks.
Listen to the silence, it speaks.
Listen to your heart, it knows.

Listen and Silent , are spellen with the same letters.
Be still en listen.