Stiltewandeling met yoga en meditatie

Zondagochtend 9.00 – 11.00
11 juni – 2 juli

 

Met Ellen van Riel en Mireille van Bragt

Wandelen geeft rust en ruimte in je hoofd, brengt je in contact met je lichaam, werkt helend en het ontwaakt je creativiteit en helpt je dichter bij jezelf te komen.

We zijn vaak zo druk met van alles en nog wat, hebben het gevoel dat we geleefd worden en nemen zelden de tijd om echt stil te zijn. Door bewust te zijn van je lichaam, iedere stap die je zet, de natuur, geuren en geluiden om je heen, wordt het rustig in je hoofd. De stilte brengt je in contact met je ware zelf en van daaruit kun je luisteren naar de antwoorden van je hart en voel je wat jij nodig hebt.

Het idee om samen in stilte te gaan wandelen komt voort uit de periode dat ik, Ellen, een burn-out had en zelf heb ervaren hoe helend wandelen kan zijn. Toen twijfel en wanhoop mijn leven begonnen te overheersen, heb ik heel veel gelopen, helemaal alleen, kilometers… Ik kwam mezelf tegen en beleefde mijn heftige maar avontuurlijke leven opnieuw.

De eindeloze stappen, de stilte, hielpen mij de reis naar binnen te maken.

Vandaar deze uitnodiging om samen te gaan wandelen.

We beginnen de stilte wandeling met een aantal eenvoudige bewegingsoefeningen en yoga-oefeningen om helemaal in contact te komen met ons lichaam.

Voor en/of tijdens de wandeling volgt een meditatie op een mooi plekje in de natuur. Misschien lopen we ook nog een stuk op blote voeten om de grond goed onder onze voeten te kunnen ervaren.

Na afloop is er een mogelijkheid tot delen van ervaringen, onder genot van een kop thee en iets lekkers.

We verzamelen ons om 9.00 uur op het parkeerterrein van de Lithse Ham.

We beginnen op het strandje bij de Lithse Ham met wat oefeningen en daarna gaan we wandelen. Rond 11 uur zijn we weer terug op ‘t strandje.

We schatten in dat het uiterlijk tot 11.15-11.30 duurt zodat je nog heerlijk van je zondagmiddag kunt genieten.

Trek makkelijke kleding waarin je je vrij kunt bewegen, lekkere loopschoenen neem een grote handdoek mee waarop je je oefeningen kunt doen, een vuilniszak voor als de grond wat vochtig is en als je wil een flesje drinken. En een rugzak om alles in te doen.

Wandel je met ons mee, met deze Stilte en yoga wandeling?

 

Wanneer: zondag  11 juni – 2 juli
Tijd: 9.00 – 11.00
Waar: verzamelen en vertrek vanaf parkeerplaats Lithse Ham in Lith
Aanmelden via mail: yogacentrum@stilte-in-beweging.nl (mocht hij niet door kunnen gaan door slecht weer, laten we je dit via mail weten)
Kosten: 12 euro Inclusief thee met wat lekkers

 

“Wat je ten diepste bent is datgene wat permanent is;
het stille bewustzijn waarin gedachten
en gevoelens opkomen en weer verdwijnen.”

Erik van Zuydam