Training In je kracht met hooggevoeligheid

start vrijdag 16 september 13.30-16.30

Omgaan met hooggevoeligheid
Ondanks het feit dat het vooral de omgeving is waar de HSPer last van heeft, kunnen we niet anders dan kijken naar onszelf. Hoe gaan wij met deze omgeving om, welke problemen kruisen ons pad en waar lopen we zelf keer op keer tegenaan.? Wat in onszelf maakt dat dit blijft gebeuren en dat we dit blijven doen?

Dit kijken naar onszelf kunnen we op verschillende manieren benaderen. In de training is ervoor gekozen dit te doen vanuit het lichaam, in de ruimste zin van het woord. Via weten, denken, voelen, ervaren en het gebruiken van al je zintuigen ga je jezelf beter leren kennen.

Globale opzet trainingsdagen

Iedere trainingsmiddag staan we stil bij een bepaald gebied van je fysieke en energie lichaam. Deze specifieke gebieden corresponderen met psychische en lichamelijke problemen die we tegenkomen via het (niet) goed functioneren van de chakra’s. Iedere trainingsdag hebben we daarom aandacht voor een chakra; de verbindingsschakel tussen de ons omringende energie en de energiebanen in ons lichaam. Via lichamelijke en cognitieve (gedrags- en therapeutische) oefeningen maken we kennis met het chakra en leggen we de relatie tussen het niet goed functioneren van dit chakra en de problematiek die je hierdoor kunt tegenkomen. Op deze manier worden de belangrijkste valkuilen en negatieve gevolgen van hooggevoeligheid behandeld en krijg je specifieke handvatten om hiermee om te gaan.

Grofweg heeft iedereen 7 primaire chakra’s. Vandaar dat de training ook uit zeven middagen bestaat. Wil je meer weten over chakra’s dan raad ik je deze link aan www.stamcel.org.

Praktische informatie

De groep bestaat uit maximaal 16 personen en kunnen zowel mannen als vrouwen zijn, van iedere leeftijdscategorie. Draag gemakkelijk zittende kleding en neem een flesje water mee en wat te eten. Op locatie is er thee en wordt er gezorgd voor een kleine versnapering in de pauze. Na iedere trainingsdag krijg je wat achtergrond informatie mee. Aangeraden wordt een klein aantekeningenboekje aan te schaffen waarin je je ontwikkelingen kunt bijhouden. Het is namelijk erg leuk om te zien wat je vorderingen zijn.

Locatie

De trainingsdagen worden gehouden in de prachtige Kapel in Yogacentrum Stilte in Beweging, Verdistraat 87 5343 VD te Oss (NBr). Er is heel bewust voor deze ruimte gekozen omdat hooggevoelige mensen ook gevoelig zijn voor sfeer en harmonie.

Oss ligt naast de A50 en de A59 en is voor het grootste deel van Nederland binnen 1-1,5u te bereiken. Oss beschikt over een NS Station met stop tussen Nijmegen en Den Bosch (zowel sneltrein als stoptrein vier keer per uur). Bij de locatie is volop gratis parkeergelegenheid. Zie voor meer informatie over de locatie de volgende link www.stilte-in-beweging.nl

Informatie

De training wordt gegeven op de vrijdagmiddag in de maanden september tot en met december 2016, in totaal 7 keer. Na de training kun je ontspannen je weekend beginnen en rustig met je huiswerk aan de slag. Je hoeft geen theorie te leren maar het is wel zinvol als je met de opgegeven oefeningen gaat werken. In het weekend kun je hiermee starten en uitproberen wat voor jou het beste werkt. Ook voor de doordeweekse dagen als de routine (werk, gezin, sport e.d.) weer bezit van je neemt.

De trainingsdagen voor 2016 zijn:
Vrijdag 16 en 30 september, 14 en 28 oktober, 11 en 25 november en 9 december 2016
Tijdstip: 13.30u – 16.30u, zaal open 13.00u

Kom op tijd!

Kosten training

De kosten voor de training bedragen €350,00 incl. btw voor particulieren en € 700,00 excl. btw voor individuen die komen via het werk/het bedrijf. Het bedrag dient voorafgaand aan de training te zijn voldaan.

Vergoeding zorgverzekeraar

Vanwege de therapeutische interventies en benadering kunnen de trainingsdagen in aanmerking komen voor vergoeding. Vraag hiernaar bij je aanmelding. Meld je je aan via je werk/bedrijf dan geldt er een hoger tarief excl. btw. De reden hiervoor is dat bedrijven de kosten van de training kunnen aftrekken van de belasting en hierdoor een vergelijkbaar tarief betalen als particulieren individuen.

Aanmelding

Wil je je aanmelden voor de training stuur dan een e-mail via deze link. Vermeld je voornaam, achternaam, volledige adresgegevens, je geboortedatum en je emailadres. Je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding en deelname. Mocht je niets horen, check dan even je spambox.

Omarm alles wat het leven je schenkt en je zult verwonderd zijn. Vera Helleman