Stiltedag – mini retraite dag 

zondag 28 oktober, 16 december en 20 januari

Met Petra van der Tuin en Mireille Kuster

Niets is zo krachtig en effectief dan te zijn in stilte als je hunkert naar rust in lichaam en geest. Het hoofd is vaak zo druk met gedachtes die zich ongevraagd aan je opdringen. Het lichaam een complex systeem met zoveel sensaties die voelbaar zijn zoals pijn, ongemak, tintelingen maar ook de emoties die zich op kunnen dringen zoals angst, verdriet en boosheid.

Door er naar te kijken en er bij te blijven, in plaats ervan weg te lopen om het maar niet te hoeven voelen, lost de onrust langzamerhand op. Zelfs na een dag kun je dit effect al duidelijk voelen. We zijn vaak zo gewend om maar door te rennen en afleiding te zoeken en de ruimte die er wel ontstaat in te vullen met allerlei “gezellige” activiteiten maar ten diepste wil jij gezien en ervaren worden door jezelf. Met heel je aandacht met jezelf zijn is helend. Te luisteren naar de stem van je hart dat fluistert en weet wat goed voor je is. In plaats van te luisteren naar alle gedachtes die zo schreeuwend kunnen zijn en je niet in contact brengen met wat je dromen en verlangens werkelijk zijn in het leven. Ze zijn gebaseerd op veiligheid en zekerheid.

De Stiltedag is voor iedereen die ermee kennis wil maken maar ook voor mensen die er al bekend mee zijn en al ervaring hebben. Naast meditatie’s zal er een yogales en een klankhealing gegeven worden. Je wordt uitgenodigd om pen en papier mee te nemen waarop je eventueel je ervaringen kunt opschrijven.
Wanneer: zondag 28 oktober, 16 december en 20 januari
Tijd: 9.00 – 16.30 (aankomst vanaf 8.45)
Kosten: 75 euro incl. lunch  -bestel-

Inclusief thee met wat lekkers erbij en een overheerlijke veganistische lunch gemaakt door Mireille.

 

“Wat je ten diepste bent is datgene wat permanent is;
het stille bewustzijn waarin gedachten
en gevoelens opkomen en weer verdwijnen.”

Erik van Zuydam