De tuin

Buiten mijn liefde voor yoga en het mensen met elkaar verbinden in het yogacentrum, heb ik een passie en enorme bevlogenheid voor eerlijke, natuurlijke en gezonde voeding. Hieruit voorkomend heb ik sinds enkele jaren een moestuin waarbij ik met veel enthousiasme mijn eigen groente en fruit verbouw.  Eerst teelde ik bio-dynamisch met behulp van de Kosmos kalender en de maanstanden. Hilarische taferelen samen met mijn tuinvriendin Marion waarbij de beste dag om de dahlia’s de grond in te doen niet altijd gunstig viel met onze agenda…. Voor dit jaar ben ik bezig om mijn tuin om te vormen naar de permacultuur. Ik ben zo enorm geraakt door de permacultuur, omdat het het enige systeem is waarbij de samenwerking tussen de mens en haar omliggende natuur gericht is op een harmonisch voorbestaan van beiden. Een geheel ecosysteem dus waarbij we als mens een onderdeel zijn en niet iets wat er boven of ernaast staat. Zo heeft elk beestje en plantje meerdere functies en heeft de natuur daar zoveel mogelijk voordeel bij. Permacultuur is gericht op lange termijn overleven van beiden en is dus ontwerpen met de natuur. Met onze eigen natuur….
Maar goed, zo is het dus begonnen…
Ik werd verliefd op de dahlia!

En samen met mijn liefde hiervoor kwam er ook een prachtige vaas in het yogacentrum die gevuld mocht worden met bloemen. Je begrijpt dat hier de bloementuin geboren werd, en dat alle prachtige boeketten sindsdien van ongeveer mei tot november gevuld worden uit eigen tuin!

Vele bewonderende en verbaasde blikken heb ik al gezien als ik zei dat ze uit eigen tuin kwamen want elke keer opnieuw weer zijn het ware kunstwerkjes waar ik zo enorm van kan genieten en mede met mij alle mensen die in het yogacentrum komen.
En daarom wil ik dit graag met jullie delen om te laten zien waar de bloemen vandaan komen en geteeld worden (en ook wat groente!).  Gewoon, omdat ik zo enthousiast ben en het fantastisch leuk is om zelf uit eigen hand en van eigen grond dingen te zien groeien en bloeien en eten, en precies te weten waar het vandaan komt!

Daarom deze toevoeging om mijn site, en misschien vinden sommige van jullie het wel leuk om eens te komen kijken in mijn tuin.
Als je je voelt uitgenodigd dan hoor ik het graag.

Ik zal hier dan ook met regelmaat nieuwe foto’s plaatsen, leuke links, inspirerende filmpjes….

Hoop dat jullie er net zo van genieten als ik !

Het einde van al ons zoeken zal zijn
als wij aankomen waar we begonnen zijn
en deze plaats voor het eerst kennen. T.S. Eliot