judith1

Judith Zieltjens

Ruim 10 jaar geleden starten Judith Zieltjes (1978), na het beoefenen van allerlei andere sporten, met zowel salsadansen als yoga.
Het ene energiek en dynamisch, het andere kalm en rustgevend. Helaas moest ik vanwege een zware knieblessure na een aantal jaren stoppen met dansen.
Ik ontdekte echter ook dat yoga eigenlijk altijd kan, ook al ben je moe, heb je pijn of geen zin, yoga is voor mij nooit een belemmering geweest. Deze constatering maakte dat ik steeds meer geïnteresseerd raakte voor het begrip ‘yoga’ en daar startte voor mij een geheel nieuwe ontdekkingsreis. In heb yoga-festivals bezocht om de verschillende soorten yoga uit te proberen, heb lessen gevolgd bij verschillende yoga-centra, leren mediteren, boeken gelezen en ook in een 8-weekse mindfullness training kennis gemaakt met ‘met aandacht’ dingen doen (of juist niet), gebaseerd op het boeddhisme. Meerdere malen heb ik me verdiept in yoga-opleidingen, maar op de een of andere manier kwam het er niet van.
Door een verhuizing kwam ik bij het yogacentrum Stilte in Beweging terecht, waarbij ik ook kennis maakte met de verschillende yogalessen en yogadocenten en zo terecht kwam bij de Intensieve les van Lieneke Hensels. Hierdoor kwam ik weer tot het besef dat ik me prettig voel bij een combinatie van energie en dynamiek, maar ook kalmte en rust, wat voor mij allemaal aanwezig is in deze dynamische hatha yoga … voor mij de betekenis van ‘Stilte in Beweging’.
In september 2013 ben ik dan ook gestart met de yogaopleiding van Ron van der Post in Nijmegen. De combinatie van fysiek bezig zijn met de yogafilosofie brengen voor mij de verbinding met spiritualiteit: ik kan nu mijn fysieke en innerlijke ervaring samenbrengen wat ik zo’n mooie manier om jezelf en het leven te leren kennen!
En ja, ik vind het nog steeds: yoga kan altijd! Mijn ochtend begint met mediteren en een serie asana’s voordat ik in de auto stap naar mijn drukke en hectische werkomgeving, en yoga kan zelfs in het vliegtuig of aan de afgrond van de Grand Canyon.

CV Yogascholing Judith Zieltjens

 

 

Wat je ten diepste bent is datgene wat permanent is;
het stille bewustzijn waarin gedachten
en gevoelens opkomen en weer verdwijnen. Erik van Zuydam.