Ruud Hoefnagel

Ruud Hoefnagel (1980) is hatha- en raia-yogadocent. Zijn yogalessen zijn eenvoudig, meditatief en intens. Een les van Ruud bestaat uit een combinatie van adem- en energiebeheersing, joints and glands, yoga-houdingen ontspanning en meditatie.

In 2011 volgde Ruud een klassieke hatha-yoga docentopleiding (Agra, India). Daarna volgde Ruud ook een raja-yoga docentopleiding (2014-2017, Utrecht / Rishikesh, India) om meer te leren over ademhaling, meditatie en yoga-wetenschap. Deze opleiding volgde Ruud binnen de eeuwenoude Himalaya traditie. Sinds 2017 geeft hij yogales, naast zijn werk als wetenschappelijk onderzoeker.

Yoga beoefening is voor mij een onderzoek met en naar mezelf. “Ont-wikkelen” staat in mijn beoefening centraal. Daarmee bedoel ik het stap voor stap afwikkelen van alles wat ‘in-gewikkeld’ is aan wat ik denk en voel. En weet je wat zo mooi is? Alles wat ik nodig heb voor ‘t onderzoek draag ik altijd bij me, zoals mijn: lichaam, adem & gedachten. Stel je nu eens voor, dat er (steeds) iets minder ingewikkelde zaken zijn in jouw leven, wat blijft er dan over?  … Juist ja, kom doe mee!