20160704-dscf5284-14klein

Saartje van Breda (1973)

Ik ben Saartje van Breda (1973), moeder van Keetje en Teun en al 25 jaar partner van Bas. Het is mijn passie mensen werkelijk te ontmoeten op een diepere laag, bewustwordingsprocessen te begeleiden, te bewegen, stil te zijn, mijn eigen bewegingen te ontdekken, te luisteren, te praten, te ontcijferen, te dansen, te zingen, muziek te maken, het leven werkelijk te leven (lange tijd was dit meer overleven dan leven), in de natuur te zijn, te spelen met mensen op het gebied van bewustwording en creatief expressie geven aan wat er uit wil.

Ik ben vanaf mijn 16de levensjaar begonnen met lichaamswerk, wat begon als danseres, zangeres en actrice in het theatervak en later door opleidingen en cursussen in Sensi-therapie, systemisch werken, chakra’s, Chineng Qigong, Reiki 1&2, EFT, Silva Mind control, sociale pedagogisch werk, emotioneel lichaamswerk, opstellingen, relaties, NLP, overlevingsmechanismen, meditatie en yoga.

In 2012 ben ik begonnen met mijn praktijk Zijn & Schijn waar ik kinderen en volwassenen met emotionele en lichamelijke klachten help contact te maken met hun lijf, hun gevoel en hun energie. Hierdoor gaan ze zich weer lekker voelen met wie ze zijn en kunnen ze vanuit meer innerlijk rust, vrijheid en zelfvertrouwen hun leven beleven.

Ik heb ontdekt dat ik mijn lichaam en haar gevoeligheid als waarnemingsinstrument kan gebruiken en dat we onze zelfheling processen regelmatig beïnvloeden, bewust en onbewust, positief en negatief.

Ik zie graag een wereld voor me waar mensen hun eigen bewegingen in het leven maken, hun hart volgen, vrij zijn met zichzelf en anderen, en leven vanuit zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfliefde.

Dat wat in beweging wil komen, krijgt ruimte om te bewegen door er bewust bij aanwezig te zijn, te ademen en zacht mee te bewegen.

Aandacht, aanwezigheid, adem, bewustwording en beweging zijn dan ook de sleutelwoorden in de Mindfulnessyoga les die ik geef binnen het yogacentrum.

 

Wat je ten diepste bent is datgene wat permanent is;
het stille bewustzijn waarin gedachten
en gevoelens opkomen en weer verdwijnen. Erik van Zuydam.