Tatjana Annuschek

Ik ben Tatjana en ben sinds november 2018 yogadocent. In 2013 heb ik een auto ongeluk gehad waardoor mijn leven een omslag heeft gekregen. Naast whiplash klachten, ondervond ik ook een bepaalde onrust die anders was dan normaal. Ik voelde mezelf down en mijn lichaam werkte niet mee. Een collega destijds, adviseerde om een keer een yogales te gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben blanco de yogales in gestapt zonder verwachtingen. In het begin was het even ongemakkelijk, maar hoe vaker ik yoga ging doen voelde het steeds beter voor mijn lichaam en geest.

Een aantal jaren later, nadat er veel was verandert in mijn leven en ik als persoon ook erg verandert was, had ik het besluit genomen om alleen te gaan reizen en vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik had mijn kantoorbaan en huur opgezegd en ben 6 maanden gaan reizen. Tijdens mijn reis heb ik veel yoga gedaan en ben ik les gaan geven aan andere vrijwilligers. Dit is spontaan ontstaan en ik kwam erachter dat ik hier heel erg blij van werd. De afspraak die ik met mezelf maakte, was dat als ik terug zou komen in Nederland ik een docentenopleiding zou gaan volgen.

Eenmaal terug gekeerd van mijn reis ben ik begonnen met een Ashtanga opleiding en kreeg ik al snel de kans om les te geven. In 2019 ben ik 3 weken naar Tenerife geweest om een intensieve 200 uur docentenopleiding Hatha & Vinyasa Yoga te volgen. Daarnaast ga ik dit jaar (2020) ook een Yin Yoga opleiding volgen in Nederland. Om mezelf te blijven ontwikkelen als yogini en als yogadocent volg ik diverse cursussen en yogalessen.

Ondertussen is yoga een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Het brengt mij zelfinzicht, ik leer mijn grenzen kennen, het brengt rust, energie, ontspanning, maar ook leer ik luisteren naar de stilte in mezelf. Ik voel mezelf fitter en gelukkig als ik yoga doe en als ik yogales geef. Het is een cadeau om deze passie met anderen te kunnen en mogen delen.