YOGALESSEN

Een bloem hoeft niets te doen om nuttig te zijn, hij hoeft alleen maar bloem te zijn. Dat is genoeg.
Een enkel waarachtig mens is voldoende om de hele wereld blij te maken. Thich Nhat Hanh

Hatha yoga

De klassieke vorm van yoga waarin een evenwicht tussen inspanning en ontspanning centraal staat. In een hatha yogales wisselen dynamische en verstilde houdingen elkaar af. Er wordt geoefend vanuit een naar binnen gerichte aandacht. Door deze rustige, meditatieve houding is er ruimte om waar te nemen en te ontspannen in wat zich van binnen voordoet. Fysieke en mentale grenzen worden op een zachte manier opgezocht en verruimd, wat zorgt voor een groter, innerlijk draagvermogen en meer vitaliteit.

 

hatha yoga oss

mindfulness-yoga

Mindfulness yoga

Mindfulness yoga is een combinatie van hatha yoga en mindfulness. De yogahoudingen worden op meditatieve, langzame wijze verricht, met de aandacht in het hier en nu. Je leert van moment tot moment te ervaren wat er gebeurt met het lichaam, de adem, gedachten en gevoelens.

Yin yoga

Yin yoga is een rustige, meditatieve yogavorm waarbij je gedurende lange tijd in één houding blijft. Door het lang aanhouden van de houdingen kunnen lichaam en geest zich op een diep nivo openen en blokkades opgeheven worden. Yin yoga werkt in op de diepere lagen van het lichaam zoals de gewrichten, het bindweefsel en de meridianen. Yin yoga brengt balans en kalmeert de geest.

yin1

intensieveyoga1

Dynamische hathayoga

Fysiek krachtige en uitdagende variant waarbij verschillende houdingen elkaar afwisselen met verdieping in inspannende houdingen. Grenzen worden op een intensieve maar wel bewuste manier opgezocht en verruimd.
De nadruk van de lessen ligt in het uitvoeren van de individuele houdingen; het zijn actieve lessen, gericht op het vergroten van de flexibiliteit en het opbouwen van kracht in het lichaam. Door de uitvoering van de houdingen hef je spanningen op in het lichaam, laat je de energie weer stromen, en maak je het lichaam sterker en flexibeler.

Ontspannen en ontvangen

Een uurtje waarin je helemaal niets hoeft te doen dan alleen maar te ontspannen en ontvangen. Liggend onder een dekentje, helende energieen te ontvangen en je te wentelen in liefde en zachtheid.

ontspannen-en-ontvangen

BILD zu TP/OTS - Gro§meister Shi Yan Liang wird am 18.03. - 20.03.2011, 20.05. - 22.05.2011 und 21.10. - 23.10.2011 im Tiroler Alpenresort Schwarz in Mieming seine begehrten Workshops abhalten.

Qi Gong

Bij Qi Gong gaan we de eenheid van beiden ontdekken. Door de vitale levensenergie te activeren, stimuleren en te laten stromen wordt je lichaam, je gevoel en je geest ontspannen. Vanuit deze ontspannen staat kom je in je natuurlijke ritme. Waarbij je kan laten zijn wat op dat moment aan de orde is, zonder verwachting of verlangen. Heerlijk in het nu aanwezig zijn.