Qi gong / Tai chi

Zoals op het diepste of hoogste niveau alles met elkaar verbonden is, hebben Qi Gong en Yoga dezelfde kern. Vanuit de eenheid, waarbij geen oordeel bestaat over hoger of lager is Qi Gong ontsproten in China en Yoga in India.

Introductie Qigong en taijiquan (tai chi)

Qigong en taijiquan (tai chi) zijn innerlijke oefenmethoden en werken zowel geestelijk als lichamelijk. Qigong betekent letterlijk ‘energiewerk’.

Bij Qi Gong gaan we de eenheid van beiden ontdekken. Door de vitale levensenergie te activeren, stimuleren en te laten stromen wordt je lichaam, je gevoel en je geest ontspannen. Vanuit deze ontspannen staat kom je in je natuurlijke ritme. Waarbij je kan laten zijn wat op dat moment aan de orde is, zonder verwachting of verlangen. Heerlijk in het nu aanwezig zijn.

Taijiquan heeft elementen van zelfverdediging, gezondheid, meditatie en qigong in zich. Het beoefenen kan je helpen om eenheid in jezelf te vinden en de weg van de natuur te volgen.

Qi Gong/ Tai chi  is geschikt voor iedereen die op een ontspannen manier aandacht wil schenken aan zichzelf. Een gezonde geest in een gezond lichaam wil ervaren. Dus ben je jong of ouder, flexibel of stijfjes, gezond of op weg naar gezondheid. Voel je van harte uitgenodigd mee te doen!

De Qi Gong/ Tai Chi wordt gegeven door Ester Bos op woensdag 19.00 – 20.15

* Voor deze les wordt het aangeraden om schoenen met een dunne buigzame zool te dragen.

 

Wei Wu Wei, handelen zonder te handelen, zonder te forceren.
Soepel, moeiteloos handelen, mee gaan met de stroom.
Wu Wei, zonder actie, zonder inspanning, zonder verzet.