Qi gong

Zoals op het diepste of hoogste niveau alles met elkaar verbonden is, hebben Qi Gong en Yoga dezelfde kern. Vanuit de eenheid, waarbij geen oordeel bestaat over hoger of lager is Qi Gong ontsproten in China en Yoga in India.

Bij Qi Gong gaan we de eenheid van beiden ontdekken. Door de vitale levensenergie te activeren, stimuleren en te laten stromen wordt je lichaam, je gevoel en je geest ontspannen. Vanuit deze ontspannen staat kom je in je natuurlijke ritme. Waarbij je kan laten zijn wat op dat moment aan de orde is, zonder verwachting of verlangen. Heerlijk in het nu aanwezig zijn.

We starten de les met een korte warming up zodat je thuiskomt in je lichaam. Vervolgens doen we Qi Gong oefeningen, dat zijn eenvoudige bewegingsoefeningen om de vitale levensenergie te doen stromen en we sluiten af met een meditatie.

Qi Gong  is geschikt voor iedereen die op een ontspannen manier aandacht wil schenken aan zichzelf. Een gezonde geest in een gezond lichaam wil ervaren. Dus ben je jong of ouder, flexibel of stijfjes, gezond of op weg naar gezondheid. Voel je van harte uitgenodigd mee te doen!

De Qi Gong wordt gegeven door Floris van Berkel op woensdag 19.00 – 20.15

 

Wei Wu Wei, handelen zonder te handelen, zonder te forceren.
Soepel, moeiteloos handelen, mee gaan met de stroom.
Wu Wei, zonder actie, zonder inspanning, zonder verzet.