STILTE & QiGong retraite

even helemaal niets

donderdag 22 november t/m zondag 25 november 2018

De Stilte & Yogaretraite die het Yogacentrum een aantal jaren georganiseerd heeft naar Hof van Kairos in Winterswijk zal (voorlopig) niet meer worden gegeven. Ontzettend blij en verheugd te vermelden dat Petra van der Tuin en Floris van Berkel van het retraiteteam, doorgaan met de retraite in een iets andere vorm, en op een andere locatie.  Namelijk het Emmausklooster in Velp, en is gelegen op een van de meest stille plekjes die ons land nog kent. Je slaapt op een 1 persoonskamer met uitzicht. Wordt er nu al stil van…

Hieronder breng ik dan ook met liefde en dankbaarheid hun retraite onder de aandacht!

 

Ga mee op een innerlijke ontdekkingsreis waarbij je vanuit een veilige bedding van stilte de kans krijgt om langzaam te landen in je lichaam. Vanuit je hart kun je gaan ontdekken wat je innerlijke stem, jouw ware zelf, je toefluistert, je te vertellen heeft.

Leef jij het leven wat je graag wilt leven? Wat zijn jouw dromen en verlangens? Wat beweegt er in jou, wat wil er vanuit de diepte getoond worden? Voor antwoorden op deze vragen helpt het om langere tijd in stilte te verblijven en jezelf de rust te gunnen om diep te voelen en te luisteren.

#stilte retraite # stilte # retraite #florisvanberkel@petravandertuin

Hoe krijgt de retraite vorm

Tijdens deze retraite dagen kom je helemaal tot jezelf door diverse oefeningen die je laten zien wat je nog belemmerd om voluit te leven. Ze laten je kijken naar jezelf. Een natuurbeleving in de prachtige kloostertuin, qi gong, creativiteit, korte gesprekjes/ healingen, een klankconcert en gezonde veganistische voeding dragen bij aan het proces waarin zich iets kan ontvouwen. Er is alle ruimte om te ervaren en te voelen omdat er geen afleiding van buitenaf is.

Middels de qi gong krijgt het lichaam ook de nodige aandacht. Het laten stromen van je levensenergie. Door bewust te bewegen wordt de innerlijke kracht in je buik geactiveerd, je hart krijgt de kans om zich te openen en je hoofd wordt rustiger.

De locatie

Het Emmausklooster in Velp is gelegen op een van de meest stille plekjes die ons land nog kent. Je slaapt op een 1 persoonskamer met uitzicht, waarbij je bed is opgemaakt en handdoek klaar ligt voor gebruik. Douche en toilet is gezamenlijk maar op elke kamer is wel een wastafel aanwezig.

#retraite # stilte retraite # stilteretraite#florisvanberkel#petravandertuin

Praktische info

We hebben plaats voor maximaal 12 deelnemers.

In de prijs zijn alle maaltijden inbegrepen. Deze zijn veganistisch en worden in het klooster, zoveel mogelijk met producten uit eigen tuin voor ons bereid.

De retraite wordt gedragen door Petra van der Tuin en Floris van Berkel en begint op donderdag 22 november met aankomst en registratie tussen 17:00 en 18:00. De retraite eindigt op zondag 25 november om 15:00.

 

Datum: 22 – 25 november 2018

Locatie: Emmausklooster in Velp

Bijdrage: € 475,-

Aanmelden Stilte retraite

rsz_boomcirkel_emmaustuin1

 

Over het klooster

“Wat is het toch dat ik, meteen toen ik voor het eerst in Velp kwam, verzuchtte: “ik wil hier nooit meer weg…”? Wat geeft me zo’n diep gevoel van verbondenheid met een plek?

Zijn het de honderden jaren van gebed en meditatie door de kloosterlingen die hier bijna voelbaar in de atmosfeer aanwezig zijn? Is het de verstilde plek aan het water, de open ronde plek in het bos, de duizenden sneeuwklokjes die het voorjaar aankondigen, de zon die altijd wel ergens door het bladerdek schijnt? Is het de Brabantse gastvrijheid en gemoedelijkheid, eerst door de broeders en nu door de vele vrijwilligers en de mensen die er werken? De zorgvuldigheid waarmee alles gedaan wordt? Is het de puurheid van het klooster dat er, door de eeuwen heen, nog zo goed uitziet? De pandgang die uitnodigt tot contemplatie?

Zijn het de ruimtes, elk met z’n eigen sfeer en mogelijkheden, de Clarazaal als groepsruimte, de meditatiezolder, de sobere, eenvoudige verblijfskamers, die uitnodigen tot stilte en bezinnende vragen als: “Wat heb ik  eigenlijk echt nodig? Wat is er nu echt belangrijk in mijn leven?” Zijn het de ontmoetingen met andere mensen, die soortgelijke vragen hebben.  Of is het dit allemaal samen en nog zoveel onnoembaars meer…?

Ik zou zeggen: “Kom en ervaar…”.

Innerlijke stilte, inzicht en wijsheid kunnen alleen groeien wanneer we kunnen rusten en vervuld zijn in dit moment.
Jon Kabat-Zinn