STILTE & YOGA RETREAT

Volgende Stilte & Yogaretraite

donderdag 22 november t/m zondag 25 november 2018

Onderstaande retraite zal niet meer vervolgd worden op de locatie in Winterswijk, daar we zijn bezig met een andere locatie.  De data (zie hierboven) en de plek zijn inmiddels rond. Andere invulling en prijs wordt momenteel naar gekeken. De opzet zal ook iets anders zijn. Op deze locatie zijn alleen maar 1 persoonskamers zodat we kunnen voldoen aan deze grote vraag. Mocht je intereresse laat het ons weten, dan houden we je graag op de hoogte.
yogacentrum@stilte-in-beweging.nl

 

 

 

In een maatschappij waarin er veel van ons wordt gevraagd, dagen bol staan van activiteit, elke minuut gevuld is met moeten, doen en denken is het nodig om regelmatig stil te staan… sta gewoon eens stil…. om te voelen wie jij bent, wat jij denkt, voelt en eigenlijk echt wilt in het leven. In de buitenwereld worden we gemakkelijk weggetrokken van ons Zelf. Dat fluisterende stemmetje van je hart is lastig te horen in de veelheid van de dag.

Bij Yogacentrum Stilte in Beweging weten we al jaren dat rust en stilte in de ‘beweging’ een belangrijke bijdrage leveren aan een gelukkig leven. Dat zie je terug in de naam van ons centrum. Vanuit onze filosofie en visie willen we graag speciale rust en stilte momenten creëren.
We nodigen je uit om even gas terug te nemen, van het moment te genieten en je eigen weg te vinden naar innerlijke rust en de kracht van stilte en yoga te ervaren.

Van donderdag 12 t/m 15 april gaan we gaan we wederom naar de prachtige sfeervolle accomodatie ‘Hof van Kairos’ in Winterswijk. Woorden die bij de Hof van Kairos horen zijn: aandacht, schone eenvoud, ruimte, rust en stilte.

Vanuit een bedding van stilte met Petra van der Tuin wordt de yoga gedragen. Zij draagt zorg voor de sessie’s en de dagelijkse 10 minuten gesprekjes om te horen hoe het met je gaat. Floris neemt je mee in de Qi gong en Mireille geeft je innerlijke draagkracht met de Hathayoga. De innerlijk mens wordt verzorgd door Mireille en Marianne met super gezonde en overheerlijke veganistische voeding waar je energie van krijgt en je voedt!

Stilte
Je kunt je leven vergelijken met een fles, gevuld met water en zand, die steeds heen en weer bewogen wordt. In de hectiek van elke dag word je ‘troebel’ en ben je niet altijd meer in staat om duidelijk te zien of heldere beslissingen te nemen.
Om de beslissing te nemen om een paar dagen in stilte te verblijven is een moedige stap. Uit angst rennen we er liever van weg. Maar wanneer je samen stil bent, moedigt dit aan om door de onrust heen het stilte plekje in jezelf te ontdekken. De stilte is een poort naar diepere waarheden, het relativeert, brengt ontspanning, harmoniseert en geeft rust. Daar vind jij je Zelf, je verlangens, je dromen en creativiteit. Voel hoe je gedachten en emoties door je lichaam trekken en kijk ernaar. De storm gaat vanzelf liggen. Het zand zakt vanzelf naar de bodem.

Yoga / Qigong
Tijdens deze dagen is er tijd voor meditatie en komen verschillende vormen van yoga aan bod, van hatha yoga, yin yoga en Qi gong. De yogalessen en workshops worden afgestemd op de groep en dagelijkse behoefte.

Hatha Yoga met Mireille:
Hatha yoga betekent het in balans brengen van lichaam en geest, van gevoel en verstand. Hatha yoga richt zich op de lichaamshoudingen en de ademhaling en dit heeft zo weer zijn uitwerking op de geest. Tijdens de Hatha yoga word je uitgenodigd om je kracht vanuit zachtheid te laten ontstaan. Elke houding wordt gedragen op de beweging van de ademhaling. In de beweging van de ademhaling en de houdingen zal je jouw eigen stilteplek vinden.

Qi Gong met Floris
Een meditatieve combinatie van ademhaling en beweging. Door de vitale levensenergie te activeren, stimuleren en te laten stromen wordt je lichaam, je gevoel en je geest ontspannen. Vanuit een vloeiende flow aan bewegingen ga je innerlijke kracht en rust beleven. In het moment ervaren en ont-dekken wat gezien wil worden. Zijn wie je werkelijk bent.

Hoe ziet deze Stilte & Yoga Retraite eruit?

• Beleving van de stilte en het hier en nu
• Meditaties
• Hatha yoga
• Qigong
• Klankontspanning
• Mantra zingen
• Creativiteit
• Stiltewandeling(en)
• Ruimte voor niks
• Genieten van gezonde en pure veganistische maaltijden
• Mogelijkheid tot energetische behandeling bij Floris
• Luisteren naar de wind en boven al van alles genieten
• Dagelijks gesprekje met Petra over hoe het met je gaat

Deze retraite staat in het teken van verstilling, onthaasting, ont-moeten van jezelf, vrijheid, ontvangen, beweging en bovenal GENIETEN

FOTO sfeer impressie van de Stilte&Yogaretraite maart 2017

FOTO sfeer impressie van de Stilte&Yogaretraite november 2016

FOTO sfeer impressie van de Stilte&Yoga Retraite maart 2016

Prijs 395 euro

BESTEL

De stilteretraite begint op donderdag 19.00 en duurt tot zondag 15.00
Aankomst kan vanaf 16.00 waarbij je je spullen kunt laten staan bij Hof van Kairos en kunt wandelen in de prachtige omgeving. Registratie is tussen 17.00 en 18.00

( Er zijn enkele één persoonskamers voor een meerprijs van 75 euro voor de duur van gehele retraite beschikbaar)

 

 

 

De Hof van Kairos ligt in het coulisselandschap van Winterswijk. Een prachtig oud landschap met een omhullend karakter. Hof betekent omheinde tuin. Dat wil de Hof ook betekenen: een beschutte en welkome plek waar je om verschillende redenen een korte periode bent, tot verstilling komt, uit kunt ademen en inspiratie opdoet om vervolgens weer jouw weg te gaan. Een pleisterplaats voor de ziel.

De naam Kairos verwijst naar de tijd voorbij de gewone kloktijd. De ruimte die wij ervaren als wij stil worden, inkeren en ontspannen. Kairos betekent ook de juiste tijd. Het moment waarop wij besluiten ons toe te wenden tot dat wat aandacht vraagt. In het vertrouwen dat in die ruimte het wezenlijke zich laat kennen.

De retraite wordt gedragen door Petra van der Tuin, Mireille van Bragt, Floris van Berkel en Marianne Dudink

Ervaringen van deelnemers:

– Dank je wel! Wat een bijzondere ervaring in deze onderdompeling van stilte, liefde, respect en warmte met elkaar. Op een plek die rust en stilte uitstraalt waarin we met aandacht voor onszelf konden genieten van heerlijk eten, liefdevolle aandacht en diepere inzichten meekregen. Nooit gedacht dat de stilte mij zoveel kon brengen! Trots op mij dat ik dit heb durven aangaan en dankbaar voor wat er is gegeven! Het proeft naar meer. Dank iedereen en in het speciaal Mireille, Saartje, Marianne en Petra
– Josephine van Zandvoort- retraite maart 2017

– glow glow 1 & al pure liefde, warmte,kwetsbaarheid, verbondenheid..een zachte veilige cocon met tijd voor onszelf en elkaar, we werden met respect voor eigen tempo gedragen en oprecht gesteund, geheeld in een serene rustgevende mooie locatie waar de natuur ons met open armen ontving en er tal van mooie detailles werden geplaatst, hemelse gouden melk (de dito lepeltjes waren overbodig), lekker eten, inzicht,… een ware ontdekkingsreis,een fantastische, bijzondere en heel unieke ervaring! Met zachtheid uitgenodigd worden samen je grenzen te durven aftasten en echt te voelen,jezelf open te stellen. ik ben toch zo dankbaar dat het lot mij bij jullie bracht en ik zo hartelijk welkom was gewoon zoals ik was (‘was’) …yummie, nog nog nog van da!! Dikke harteknuffel
-Katti Ducati Wellekens- retraite maart 2017

– Voor een man van 34 jaar uit de omgeving van Hilversum die nog nooit een meditatie noch yoga heeft beoefend was dit een warme welkom in de andere wereld. Mijn doel was om het rationele om te zetten in emotioneel / spiritueel. Vanaf begin tot einde was het contact met onze 4 ervaren begeleidster liefdevol en warm. Goede meditaties, yogalessen, mantras zingen, voeding, coaching en groepslessen met volledige onderbouwing met het waarom bewustwording centraal staat. Voor een leek ben ik voorbereid om dieper te gaan en meer te willen leren.
– Remy Slingerlandt- retraite maart 2017

Dank jullie wel voor het mogelijk maken van dit mooie en uitdagende weekend! het was een achtbaan van emoties/gevoelens en uitdagingen.
het was goed omdat ik, ik mocht zijn en hoefde niet te zorgen voor andere maar alleen voor mezelf. Stiekem is dat al een hele uitdaging waar je in de stilte je handen aan vol kan hebben. Hoofd en hart samen laten werken. <3 Bij binnen komst een warm onthaal, een weekend met een fijne groep en begeleiding om te zijn! Proeft zeker naar meer!
-Kim Winkel- retraite maart 2017

– Vanaf de aankomst tot het einde, van de ochtendmeditatie en het ontbijt tot de avondsessies en het mantra zingen, het hele programma klopte. De geweldige (!) maaltijden (uiteraard in stilte gegeten) maakte het weekend echt compleet. Ik heb niet direct de woorden om te vertellen hoe ontspannend dit weekend is geweest. Aan het einde van het weekend ging ik met een super rustig gevoel richting huis. Pauline

–  Niet te geloven wat het heeft los gemaakt, vooral veel warme gevoelens voor het leven, de verrassingen die nog gaan komen en hoe fijn is het opnieuw te ontdekken dat je het erg goed hebt met jezelf! Nogmaals dank voor de prachtige dagen voor de mooie ontmoetingen zonder woorden en voor het eten natuurlijk het eten….Stanny

Dit was heel bizar voor mij, ben nog steeds onder de indruk, ik loop al jaren met heftige migraine 3 x in de week een aanval en iedere dag bppd (duizelig}. Had het hier door zwaar leven meer op bed dan in de benen. sinds de weekend dat ik heb mee gedaan aan jullie retraite heb ik 1 keer hoofdpijn gehad, geen migraine gehad en ook niet meer duizelig!! durf het bijna niet hard op te zeggen, omdat ik zelf nog steeds niet kan bevatten. maar ik vindt het geweldig!!! Dina

– Ik resoneer nu nog steeds na op het ritme van de Stilte. Dit was zo fijn en zo waardevol. Wie twijfelt moet het gewoon doen, hier krijg je geen spijt van.

–  Super mooie en bijzondere dagen gehad in Winterswijk. De locatie klopt helemaal voor zo’n stilte retraite. Hele fijne en comfortabele ruimtes. Ik vond het een hele mooie ervaring die ik nooit meer ga vergeten. Het voelt voor mij als een aanzet om de rest van mijn leven op verder te bouwen. Het voelt dat ik enorm geboft heb dat ik deze retraite samen met Mireille, Marianne, Petra en Saartje heb mogen meemaken. Een mooier weekend had ik mezelf niet kunnen wensen. Echt een cadeautje voor mezelf.

– Op een retraite, een wens die ik al langer had liggen. Maar het moest zo zijn dat ik bij deze uitkwam. Ik ging met de hoop een stukje van mezelf terug te vinden en meer innerlijke rust te creëren. Door het mooi volledige programma en de goede begeleiding is deze hoop werkelijkheid geworden, en meer dan ik had mogen verwachten! Door de yoga, meditaties, mindfullness, de stilte en nog zo veel meer heb ik een geweldige en mooie ervaring gehad die mij ontzettend heeft geholpen om weer terug met beide benen op aarde te komen. Ontzettend bedankt voor deze prachtige ervaring. Liefs, Lindy.

Geen woorden maar voelen… en ik kan niets anders zeggen dan dat ik dankbaar ben voor deze dagen, en al wat ik hierin heb mogen ervaren. In- en extern. In licht en liefde Anneke

– Helemaal tot rust gekomen tijdens de retraite bij het Hof van Kairos. Nu kan ik weer met een schone lei en met nieuwe energie aan projecten starten.  Hartstikke bedankt voor de geweldige dagen! Marielle Mol

– Wat een wonderlijk en intens geniet-weekend was het! De retraite heeft mij enorm goed gedaan: het was rustgevend, verstillend, thuiskomen in jezelf. Het programma zat vol met verrassende en fijne activiteiten, sessies en prachtmomenten. Samen met de goede begeleiding en het stil zijn zorgde het voor een sfeer waarin je helemaal in jezelf kon komen en jezelf beter kon leren kennen. Het eten was een heerlijke aanvulling: elke hap was een regelrechte smaakexplosie. Fantastisch!
Liefs, Femke

– Het is een reis Een reis voor mezelf Een reis van mezelf Een reis in mezelf And I love it!
Als de bel gaat en iedereen zich verzamelt aan tafel, is het wachten tot de keukendeur opengaat. Met rode wangen en glimlachend (bij de aanblik van een volle tafel met “hongerige” deelnemers schat ik in) verteld ze wat er in de keuken op ons staat te wachten. Elke keer is dat niet alleen een lust voor het oog maar een feestje voor het hele lichaam mmmmm….Het is een mooi huistafereel wat zich herhaald door de dag heen. En steeds neem ik een andere plek aan tafel in en voel ik intense tevredenheid.
Uit het dagboekje van Jessica School

Innerlijke stilte, inzicht en wijsheid kunnen alleen groeien wanneer we kunnen rusten en vervuld zijn in dit moment.
Jon Kabat-Zinn