Vinyasa flow yoga

Vinyasa flow yoga is een yogavorm waarbij de lichaamshoudingen (asanas) met elkaar verbonden worden in een aantal rustige vloeiende bewegingen op het ritme van de adem. Je beweegt van de ene asana naar de andere in een rustige en zachte ‘flow’, waarbij de adem verbonden wordt aan de beweging (vinyasa).

De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu. Elementen uit de zonnegroet zijn een steeds terugkerend onderdeel en worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen. De nadruk ligt in deze les op de fysieke inspanning: het vergroten van (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen.
Vinyasa yoga is een aanrader voor als je meer fysieke uitdaging zoekt. Ook als je met veel onrust kampt (piekeren, onzekerheid, malende gedachten) kan deze vorm van yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen.

Vloeiende vinyasa-lessen zijn niet alleen een dynamische work-out, maar ook een uitnodiging om lichaam, geest en ziel in een lijn te brengen door een innige verbinding met de adem te vormen en in het moment aanwezig te zijn.

De vinyasa flow yoga is daarom een uitstekende methode om, door middel van inspanning en focus op de adem, meer ruimte te scheppen en innerlijk rust te ervaren.
Deze les wordt gegeven op de woensdagavond 19.00 tot 20.15 en wordt gegeven door Judith Zieltjens

 

 

“Het ego streeft op het spirituele pad naar overgave, acceptatie en liefde, maar beseft niet dat deze kwaliteiten zich slechts kunnen onthullen in zijn afwezigheid” Nin Sheng